Werkstraf lid Satudarah voor mishandeling

ALMELO - De rechtbank Overijssel, locatie Almelo heeft 100 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden opgelegd aan een 48-jarige man uit Nijverdal en zijn 23-jarige zoon eveneens uit Nijverdal. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De 48-jarige verdachte was ten tijde van de mishandeling lid van de motorclub Satudarah Chapter Eastside, dit was aan zijn kleding ook te zien. Zijn zoon droeg op dat moment een jasje met "Supportcrew 999".

Mishandeling

De 48-jarige man is veroordeeld voor het mishandelen van een café eigenaar en een agent, de zoon voor de mishandeling van de café eigenaar. De officier van justitie had voor beiden een gevangenisstraf van 4 maanden gevraagd, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

Op 22 september 2012 bemoeien de verdachten zich met een ruzie in een café in Nijverdal. Ze slaan hierbij de eigenaar van het café meerdere malen totdat hij op de grond valt. Ook dan slaan en schoppen ze hem nog een paar keer.

Agent bij keel gegrepen

Agenten arriveren bij het café en proberen alle aanwezigen binnen te houden. Beide verdachten verzetten zich hiertegen. Ondanks meerdere waarschuwingen van een agent om afstand te houden, doen ze dat niet. De agent wordt bij de keel gegrepen en wanneer hij bijstand wil vragen vernielen ze zijn apparatuur.

De mannen hebben fors geweld gebruikt in een publieke ruimte en tegen een agent. De 48-jarige verdachte had wapens op zak. De 23-jarige man is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten

Reggestreek