Op de bodem van de Sungai Kalimantan, de wildwaterbaan van het Avonturenpark Hellendoorn, liggen honderden muntjes van bezoekers die hopen dat hiermee hun hartenwens uitkomt. Het muntgeld gaat naar een goed doel.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de bodem van de Sungai Kalimantan, de wildwaterbaan van het Avonturenpark Hellendoorn, liggen honderden muntjes van bezoekers die hopen dat hiermee hun hartenwens uitkomt. Het muntgeld gaat naar een goed doel. © Avonturenpark Hellendoorn

Wie krijgt dit jaar de muntjes uit het bassin van de wildwaterbaan van Avonturenpark Hellendoorn?

HELLENDOORN - Mensen gooien niet alleen muntjes in de Trevi-fontein in Rome om een grote wens te laten uitkomen, hetzelfde gebeurt ook in de wildwaterbaan van het Avonturenpark Hellendoorn. En dat geld gaat traditiegetrouw naar een goed doel.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?