Volledig scherm
De initiatiefnemers Frans Brughuis (l) en Wim Diepeveen © Lars Smook

Windmolen-delegatie Nijverdal doet ideeën op in Aken

NIJVERDAL - De initiatiefnemers van het toekomstig windmolenpark in Nijverdal zijn op bezoek geweest in Aken en hebben daar ideeën opgedaan voor het Windpark Lochter, dat zij willen vestigen aan de rand van Nijverdal nabij Notter.

Een enorme klim van zo’n vierhonderd treden leidt naar een platform met een geweldig uitzicht over het landschap. In Aken worden bezoekers via een wenteltrap in de windmolen naar boven geleid, nadat ze uitgebreide veiligheidsinstructies hebben gekregen. Op een hoogte van 70 meter komt de bezoeker via een ‘duikbootdeur’ op een afgesloten platform. De wieken draaien hoog boven de hoofden, waarbij de trillingen van de wind voelbaar zijn. Bij calamiteiten moet je via de buitenkant naar beneden, zo wordt gewaarschuwd.
Als het aan de initiatiefnemers van Windpark Lochter ligt, wordt zo’n spannend uitje over enige tijd ook mogelijk in Nijverdal. Aangevuld met een metershoge klimwand. Wim Diepeveen en Frans Brughuis van de uitvoerende onderneming Reggewind nemen zelf de proef op de som. Ze waren met een delegatie, onder wie lokale gemeenteraadsleden, op bezoek in Aken. "Daar staat het prototype van een windmolen met betonnen voet die we hier ook willen bouwen”, aldus de initiatiefnemers.

Het businessplan van Windpark Lochter wordt momenteel ambtelijk getoetst, waarna het college van B en W van de gemeente Hellendoorn zich erover buigen. Bij een positief advies gaat de vergunningaanvraag deze maand nog de deur uit bij Reggewind. Het plan moet dan nog wel politiek worden behandeld, waarbij de tegenstanders zich naar verwachting zullen roeren.

Lees het complete artikel in de digitale krant.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek