Volledig scherm
© Reggewind

Windmolenplan Reggewind in Nijverdal van de baan

NIJVERDAL - Het plan van Reggewind voor het plaatsen van drie windmolens op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal gaat niet door. De grootste partijen CDA en Burgerbelang verwachten niet dat hun standpunt - net als het college tegen - de komende twee weken nog zal veranderen.

Dat betekent dat een meerderheid van de gemeenteraadsleden tegen zal stemmen in de extra raadsvergadering van 21 juni.

CDA-fractievoorzitter Jan Scholten verwacht dat het huidige standpunt van zijn partij (tegen) definitief wordt in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 21 juni. Hij hoopt dat alle acht raadsleden volgens het fractiestandpunt gaan stemmen. "Dat is wel het streven, maar we moeten het er vanavond (donderdag, red.) nog over hebben in de fractievergadering, laat hij weten. "We gaan mensen niet het mes op de keel zetten als ze uit principe voor het plan willen stemmen. Maar dat zullen er in het uiterste geval een of twee zijn."

Fractievoorzitter Thea ten Have van BurgerBelang denkt niet dat er in de commissie van woensdagavond nog nieuwe inzichten zijn gekomen. Zij gaat er dan ook van uit dat alle vijf raadsleden tegen het plan zullen stemmen zoals . "We moeten ons standpunt officieel nog bepalen maar zover ik het nu kan bekijken zijn we alle vijf tegen."

Samen met de stemmen van VVD (1), en HOP (2) is dat al een meerderheid in de raad die bestaat uit 25 leden. Bovendien heeft GemeenteBelangen nog geen kleur bekend, maar is te verwachten dat hier minimaal 1 tegenstem komt.

GroenLinks (1), D66 (2), ChristenUnie (2), PvdA (2) zijn sowieso voor.

Reggestreek