Volledig scherm
© Theo Giele

'Windmolens blijven welkom op industrieterrein Nijverdal'

NIJVERDAL/WIERDEN - De deur voor windmolens op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal staat nog steeds open indien het plan van Reggewind voor drie windturbines niet door gaat. Dat benadrukte wethouder Thomas Walder van de gemeente Hellendoorn woensdagavond in de commissie Grondgebied.

„We moeten ons dan afvragen wat er wel mogelijk is als het gaat om duurzame energie. De politiek moet de vraag beantwoorden wat het alternatief is als deze windmolens er niet kunnen komen. Destijds heeft de politiek besloten dat er windmolens mogen komen op het industrieterrein om bij te dragen aan onze duurzaamheidsdoelstelling. Het grote effect van windmolens op de CO2-reductie kan niet worden behaald met zonnepanelen.”

Het CDA sprak zich gisteravond uit tegen het plan voor drie grote windmolens op ’t Lochter 3. Ook andere partijen maakten hun standpunt bekend, behalve GemeenteBelangen. Het was woensdagavond nog niet duidelijk hoe de stemverhoudingen liggen als er in de gemeenteraadsvergadering van 21 juni een definitief advies aan het college moet komen.

Reggestreek