Volledig scherm
Tegenwind Daarle/Hoge Hexel waarschuwt Hellendoorn dat het doorzetten van de plannen voor de bouw van drie hoge windmolens in Daarle de gemeente veel geld gaat schelen. © ANP

Windmolens in Daarle gaat Hellendoorn mogelijk geld kosten

DAARLE - De actiegroep Tegenwind Daarle/Hoge Hexel adviseert de gemeente Hellendoorn de plannen voor het plaatsen van windmolens in Daarle af te wijzen. Een dergelijke oproep van die kant is niet zo verrassend, wel de reden waarom die nu wordt gedaan. De actiegroep benadrukt dat het doorzetten van de omstreden plannen de gemeente veel geld gaat kosten. En dat kan Hellendoorn niet gebruiken, want de gemeente kampt met grote tekorten op de begroting.

Volgens de actiegroep leidt het plaatsen van windmolens tot een daling van de waarde van woningen, die zich in een straal van 2,5 kilometer rond de windmolens bevinden. „Niet alleen de nabijheid van windturbines, maar ook plannen om windturbines te plaatsen zijn reden om de WOZ-waarde van uw woning naar beneden bij te stellen. Daarover bestaat jurisprudentie”, schrijft de werkgroep.

Bezwaar maken

Lagere WOZ-waarden leiden tot dalende inkomsten uit de onroerende zaakbelasting (ozb) voor de gemeente en daar zit Hellendoorn niet op te wachten. De actiegroep roept alle omwonenden van het Energiepark Daarle op bezwaar te maken tegen de ozb-aanslag van de gemeente ‘om te laten zien dat de geplande windturbines niet alleen ons, maar ook de gemeente in (nog grotere) financiële moeilijkheden kunnen brengen’.  

Reggestreek