Volledig scherm
De wipwap in betere tijden. © Google Maps

Wipwap in Nijverdal buiten gebruik vanwege technisch gebrek

NIJVERDAL - Kinderen in de Kruidenwijk kunnen al geruime tijd niet meer op de wipwap in het speeltuintje aan de Gentiaan. Het toestel is afgezet met hekwerk vanwege een technisch mankement.

De gemeente Hellendoorn die verantwoordelijk is voor de speeltuintjes in Nijverdal, Hellendoorn en de buurtschappen heeft het speeltoestel afgeschermd. Volgens een woordvoerder is het te gevaarlijk voor de kinderen om er op te gaan zitten. „De scharnierpunten zijn afgewerkt met metalen stofkappen en daarin is een sleuf ontdekt die er niet hoort te zitten.” 

Onbekend

Het is niet bekend hoe de sleuf in het metaal is gekomen en het is eveneens niet duidelijk hoe het euvel is ontdekt. Het gebrek kan niet door medewerkers van de gemeente worden verholpen, zo bleek bij een eerste inspectie. Daarom is het bedrijf ingeschakeld dat het toestel heeft geplaatst. „Dat is ook de reden dat het wat langer duurt voordat het speeltoestel weer klaar is voor gebruik”, aldus de woordvoerder. „Het bewuste bedrijf is in de vakantieperiode dicht.” 

Schommels

Het is niet bekend wanneer de wipwap wordt gerepareerd. Het toestel maakt deel uit van een speelplek met meerdere toestellen zoals schommels waarvan de buurtkinderen nog wel gewoon gebruik kunnen maken. 

Reggestreek