Links: twee speelsters van Hulzense Boys in de nieuwe outfit met rode broek. Rechts: een damesteam van Hulzense Boys in het oude tenue, met witte broekjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: twee speelsters van Hulzense Boys in de nieuwe outfit met rode broek. Rechts: een damesteam van Hulzense Boys in het oude tenue, met witte broekjes. © Beeldbewerking Tubantia.nl, foto's Herman Stiekema

Witte broekjes schijnen door, vrouwen en meisjes Hulzense Boys voetballen nu in rode

HULSEN - Waarom spelen de meisjes en dames van voetbalclub Hulzense Boys niet in de traditionele clubkleuren rood en wit? Ze voetballen tegenwoordig in een rood shirt en rode broek. Dat heeft al tot verbaasde opmerkingen in de kantine op sportpark Smidserve geleid.

 1. Vrouwelijke sporters te bloot? Dit vindt Twente: ‘Ik vind het prettig om naar te kijken’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Vrouwelij­ke sporters te bloot? Dit vindt Twente: ‘Ik vind het prettig om naar te kijken’

  Beachhandbalsters die een boete krijgen omdat ze een korte broek dragen in plaats van een bikinibroekje. Een turnster die een lange turnbroek draagt in plaats van een traditioneel, bloter pak. Vrouwelijke sporters verzetten zich steeds vaker tegen het dragen van kleding waarin zij zich niet prettig voelen. Hebben zij een punt? Of hoort bloot erbij in deze sporten? Ron Hemmink vraagt het in Enschede. „Van mij mag het best in bikinibroek.”

Reggestreek