Wouter (16) uit Nijverdal in finale NK Debatteren: ‘Heb goed gekeken naar Arjen Lubach’

NIJVERDAL - Hij is pas 16 jaar oud, maar dat zegt niets over zijn overtuigingskracht. Wouter Vliek uit Nijverdal zit in 6-vwo op CSG Reggesteyn en staat zaterdag in de finale van het NK Debatteren in Nijmegen. Hij doet mee aan een nieuwe competitie: de ‘troublespeech’. „Ze moeten om mij kunnen lachen.”

Wouter moet zich tijdens zijn troublespeech uit een moeilijke situatie redden met humor, positivisme en slimme woordentrucs. Geen debat dus, maar een toespraak van een paar minuten. Zo lang heeft hij de tijd om zijn publiek te overtuigen. In die paar minuten kan hij gebruikmaken van woordgrappen en humoristische redeneringen.

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.

Reggestreek