Volledig scherm
Aloys van Deenen stopt als voorzitter van de Nijverdalse korfbalclub NKC'51. Wouter Felix (zie foto) is zijn beoogde opvolger. © EMILE WILLEMS

Wouter Felix beoogd voorzitter van NKC'51

NIJVERDAL - Aloys van Deenen (59) neemt op 26 juni opnieuw afscheid als voorzitter van NKC'51. De in Almelo woonachtige Van Deenen heeft deze Nijverdalse korfbalclub de laatste jaren geleid, nadat hij al eens eerder acht jaar voorzitter was Het bestuur stelt Wouter Felix, bij velen bekend als voormalig GroenLinks-raadslid, voor als zijn opvolger. De Nijverdaller loopt al enige tijd mee in het bestuur als voorbereiding op zijn nieuwe functie.was.

Van Deenen vindt het nu tijd worden om het wat rustiger aan te gaan doen. Hij vertelt dat het bestuur enkele jaren geleden een beroep op hem deed, omdat de onderlingen verhoudingen binnen de club niet optimaal waren. „Ze zochten een ervaren bestuurder om de plooien glad weer te strijken”, hetgeen volgens Van Deenen vooral een kwestie was van het teruggeven van verantwoordelijkheid aan de diverse commissies. 

Hij noemt de uitbreiding van de krappe bergruimte van clubgebouw De Benne, bouw van twee nieuwe was-  en kleedkamers en de herinrichting van het jeu de boules-terrein als belangrijke zaken, die onder zijn bewind zijn gerealiseerd. Zijn bijzondere aandacht had het project van NKC'51 om 55-plussers achter de geraniums vandaan te halen. Van Deenen blijft bij de club betrokken om de aanleg van de twee beachkorfbalvelden te begeleiden.     

Reggestreek