Volledig scherm

WT4 wordt ingewisseld voor geheel Twente

NIJVERDAL De samenwerking van Hellendoorn met Twenterand, Rijssen-Holten en Wierden heeft de eerstgenoemde gemeente de afgelopen vier jaar een kostenbesparing van zo’n 485.000 euro opgeleverd. Toch wordt deze samenwerking niet op volle kracht voortgezet.

In 2011 hebben de vier gemeenten in West-Twente een overeenkomst gesloten om op diverse terreinen intensief te gaan samenwerken. Dat zou moeten leiden tot flinke kostenbesparingen en het verhogen van de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Deze WT4-samenwerking heeft vooral betrekking op de bedrijfsvoering, personeelszaken en diverse uitvoeringszaken. Door de onderlinge uitwisseling van personeel (en kennis) en gezamenlijke inkoop kon flink op de kosten worden bespaard.

Begin dit jaar hebben de colleges van de vier betrokken gemeenten de WT4-samenwerking geëvalueerd. De belangrijkste conclusie was dat nog niet alle doelen waren bereikt, maar dat op diverse terreinen toch aansprekende resultaten waren geboekt. Deze samenwerking wordt bij de lopende zaken gewoon voortgezet, maar de nadruk komt wel meer te liggen op samenwerking met alle andere dertien Twentse gemeenten.

Reggestreek