Volledig scherm
Een opvang voor zwevers ergens in Nijverdal. Dat is het streven van diverse organisaties.

'Ze verdienen slaapplek in Nijverdal'

NIJVERDAL - Zwervers uit de gemeente Hellendoorn zijn nog aangewezen op de nachtopvang bij het Leger des Heils in Twentse steden als Enschede en Almelo. 'Dat moet dichterbij'.

Zwervers uit de gemeente Hellendoorn moeten een eigen slaapplek in Nijverdal krijgen. Dat vinden de Woningstichting Hellendoorn, Stichting De Huiskamer en het korps Nijverdal van het Leger des Heils. Ze hebben het initiatief genomen voor een tijdelijke opvang voor dak- en thuislozen.

Jaar geleden
Voorzitter Aafko de Vries van Stichting De Huiskamer vertelt dat dit idee bijna een jaar geleden op tafel kwam tijdens een overleg met Peter Winterman, de vertrekkend directeur-bestuurder van de Woningstichting Hellendoorn. "Wij vragen ons immers voortdurend af wat we voor de samenleving kunnen doen", benadrukt De Vries.

Pand
Hij wil begin volgend jaar zo snel mogelijk in gesprek met de nieuwe directeur van de woningcorporatie, die hiervoor een geschikt pand ter beschikking moet stellen. Want het is volgens De Vries absoluut niet de bedoeling dat zwervers in het pand van De Huiskamer aan de Markt 3 gaan overnachten.

Reggestreek