De kleine parelmoervlinder heeft na tientallen jaren zijn opmars gemaakt landinwaarts. Woensdagmiddag trof boswachter Jos Schouten, van Natuurmonumenten, de zeldzame vlinder tijdens een wandeling.
Volledig scherm
PREMIUM
De kleine parelmoervlinder heeft na tientallen jaren zijn opmars gemaakt landinwaarts. Woensdagmiddag trof boswachter Jos Schouten, van Natuurmonumenten, de zeldzame vlinder tijdens een wandeling. © FOTO HISSINK

Zeldzame kleine parelmoervlinder na tientallen jaren afwezigheid gevonden op de Sallandse Heuvelrug

Een unieke gebeurtenis op de Sallandse Heuvelrug. De kleine parelmoervlinder is neergestreken in het natuurgebied en vestigt zich daar. Zeldzaam, want deze vlinder is zo extreem kwetsbaar dat het zelfs op de rode lijst staat.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Reggestreek