De kleine parelmoervlinder heeft na tientallen jaren zijn opmars gemaakt landinwaarts. Woensdagmiddag trof boswachter Jos Schouten, van Natuurmonumenten, de zeldzame vlinder tijdens een wandeling.
Volledig scherm
PREMIUM
De kleine parelmoervlinder heeft na tientallen jaren zijn opmars gemaakt landinwaarts. Woensdagmiddag trof boswachter Jos Schouten, van Natuurmonumenten, de zeldzame vlinder tijdens een wandeling. © FOTO HISSINK

Zeldzame kleine parelmoervlinder na tientallen jaren afwezigheid gevonden op de Sallandse Heuvelrug

Een unieke gebeurtenis op de Sallandse Heuvelrug. De kleine parelmoervlinder is neergestreken in het natuurgebied en vestigt zich daar. Zeldzaam, want deze vlinder is zo extreem kwetsbaar dat het zelfs op de rode lijst staat.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”