NIJVERDAL - De Gouden Riksja in Nijverdal is het enige restaurant in de regio die, op last van de NVWA, tijdelijk werd gesloten na een 'ernstige overtreding'.
Volledig scherm
PREMIUM
NIJVERDAL - De Gouden Riksja in Nijverdal is het enige restaurant in de regio die, op last van de NVWA, tijdelijk werd gesloten na een 'ernstige overtreding'. © Lars Smook

Zieke klanten en muizenkeutels: Nijverdalse Chinees de Gouden Riksja maakte er een puinhoop van

NIJVERDAL - Er was van alles mis bij de Gouden Riksja. Het leidde ertoe dat de NVWA het pand in 2017 sloot. Het Chinese restaurant kreeg daarmee de twijfelachtige eer de enige te zijn in onze regio. Dat werd dinsdag bekend. Een dag later is de zaak failliet.

Muizenkeutels in het magazijn, zelf bereid voedsel zonder productie- en houdbaarheidsdatastickers en vier klanten die ziek werden na een bezoek aan de Gouden Riksja. Het leidde ertoe dat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) het Chinese restaurant in 2017 gedurende zes dagen dwong tot sluiting.  Uitgerekend een dag nadat de keuringsdienst alle details openbaar maakt, gaat het bedrijf failliet.

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.

Reggestreek