Zo zien de nieuwbouwwoningen van Reggewoon in Nijverdal eruit

VideoNIJVERDAL - De bewoners van de eerste nul-op-de-meter-nieuwbouwwoningen van Reggewoon in Nijverdal hebben woensdagmiddag de sleutel gekregen. Met z’n allen trokken ze, na de overdracht bij zwembad Het Ravijn, richting hun Karel Doormanweg. Of kunnen we het beter de Karel Doormanallee noemen?

Volledig scherm
Bewoners van de nul-op-de-meter-nieuwbouwwoningen aan de Karel Doormanweg in Nijverdal krijgen de sleutel. Mevrouw Wassink is de langst wonende bewoonster die terugkeert. Zij steekt de vlag uit. © Bert Kamp

Veel mensen vinden ‘een weg’ niet meer van toereikend, zegt  directeur-bestuurder John Olde Olthof van woningcoöperatie Reggewoon voorafgaand aan de sleuteloverdracht. „Het is meer een laan, of allee”, klinkt het instemmend vanuit de zaal. „Van mij mag het allemaal”, zegt Olde Olthof.

„Het doet nu inderdaad een beetje Amerikaans aan, met die ruime voortuinen. En dat op zo’n topplek: midden in het groen en toch vlakbij het centrum.” En 24 nieuwe huizen, in blokken van drie, natuurlijk. Terwijl het karakter van de straat in ere is gehouden, vertelt Olde Olthof. „Bepaalde metseldetails hebben we bijvoorbeeld laten terugkomen, en de lichte bocht in de weg is gebleven.”

Reggestreek