Volledig scherm
© Bert Kamp

Zoektocht naar kampioenen uit gemeente Hellendoorn begint

HELLENDOORN - Net als vorig jaar worden inwoners uit de gemeente Hellendoorn die een nationaal of hoger kampioenschap hebben behaald, gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari.

De opgave voor de huldiging is van start gegaan. Om in aanmerking te komen moet het talent minimaal Nederlands kampioen zijn geworden, een medaille hebben gehaald op een EK of WK of een prijs hebben gewonnen op een grote tot de verbeelding sprekende internationale wedstrijd, zoals een Wereldbeker, grand prix of Europacupwedstrijd.

Kampioenen
Niet alleen sporters komen in aanmerking voor de huldiging, ook andere kampioenen mogen worden opgegeven. Bijvoorbeeld een kampioen schapendrijven, bloemschikken, dorsen, debatteren, zingen of lassen. De voorwaarde is wel dat de titel is behaald onder de verantwoordelijkheid van een landelijk erkende organisatie.

Aanmelden
Omdat niet alle kampioenen bij de gemeente Hellendoorn bekend zijn, worden de inwoners opgeroepen om óf zichzelf óf anderen aan te melden voor de huldiging. De verplichting is dat de winnaar een inwoner van de gemeente is. Het is geen verplichting dat iemand ook is geboren in de gemeente Hellendoorn.

Reggestreek