Volledig scherm
© Wouter Borre

Zonnepanelen op bedrijventerrein 't Lochter in Nijverdal

NIJVERDAL - Ongebruikte ruimte op daken van productiehallen op bedrijventerrein ’t Lochter in Nijverdal krijgt een milieuvriendelijke invulling.

14.000 zonnepanelen
De Holding Van Keulen Bedrijven komt tot 2031 in aanmerking voor een rijkssubsidie van in totaal 6,2 miljoen euro voor het plaatsen van zo’n 14.000 zonnepanelen op de daken van vijf bedrijfspanden in Nijverdal en Groningen. In Nijverdal gaat het om vier productiehallen op bedrijventerrein ’t Lochter aan de Van den Bergsweg, Industrieweg en James Wattstraat, in Groningen om één pand aan Bornholmstraat.

Duizend huishoudens
Algemeen directeur Joop van Keulen geeft desgevraagd aan dat de zonnepanelen ‘gefaseerd’ worden geplaatst, de eerste over ongeveer twee maanden. Ze hebben een totaal rendement van 3,5 megawatt: goed voor het jaarlijkse verbruik van circa duizend huishoudens.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Brainstormen over 75 jaar vrijheid in Hellendoorn

    Brainstor­men over 75 jaar vrijheid in Hellen­doorn

    HELLENDOORN - De ingrijpende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog hebben overal diepe (emotionele) sporen nagelaten, ook in de gemeente Hellendoorn. Dat is op zich al voldoende reden om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. Vorig jaar is een kernteam gevormd, dat een gevarieerd programma wil opstellen voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn in 2020. De werkgroep roept alle inwoners op met ideeën te komen.

Reggestreek