Langs kanaal Almelo - De Haandrik zijn tal van huizen gestut. 360 woningen zijn officieel beschadigd. Maar volgens GBTwente zijn ze meer waard geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs kanaal Almelo - De Haandrik zijn tal van huizen gestut. 360 woningen zijn officieel beschadigd. Maar volgens GBTwente zijn ze meer waard geworden. © GinoPress B.V.

Zwaar beschadigde woningen langs kanaal Almelo - De Haandrik ‘meer waard’: ‘Waar is de compassie?’

DAARLERVEEN/VROOMSHOOP - Het huis is al gestut. De staat van de woning van Rinaldo van Tuinen en zijn vader in Vroomshoop wordt almaar slechter. Maar het weerhoudt gemeentelijk belastingkantoor Twente er niet van panden langs kanaal Almelo - De Haandrik in WOZ-waarde, soms zelfs tienduizenden euro’s, te laten stijgen. „Waar is de compassie?”

 1. Nijverdalse doorzetter Henk Poorte (71) wint zijn hele leven al strijd na strijd: ‘Ik sterf liever dan dat ik opgeef’
  PREMIUM

  Nijverdal­se doorzetter Henk Poorte (71) wint zijn hele leven al strijd na strijd: ‘Ik sterf liever dan dat ik opgeef’

  NIJVERDAL - Volhouden, niet opgeven, doorzetten. Als iets Henk Poorte uit Nijverdal kenmerkt, dan is het: volharding. Als kleine jongen overwon hij astma, begin jaren 80 versloeg hij de beste motorcrossers van de wereld en nu bestaan zijn trofeeën uit nieuwe mountainbikeroutes rond Hellendoorn. Een bijzondere man. „Als ik er ergens voor ga, dan is het met 120 procent”.
 1. Honderd mensen gewond bij treinongeluk Egypte
  Play

  Honderd mensen gewond bij treinonge­luk Egypte

 2. Max Verstappen wint glijspektakel in Imola
  Play

  Max Verstappen wint glijspekta­kel in Imola

Reggestreek