Volledig scherm
In zijn atelier aan de C.T. Storkstraat maakt edelsmid en beeldend kunstenaar Huub Mikx sieraden en studies voor kunstwerken die hij in een grote werkplaats vervaardigt. Foto: Frans Nikkels

Achter de toonbank: Atelier Huub Mikx

HENGELO - Als zestienjarige jongen maakte hij al sieraden voor zijn zusjes. De materialen nam hij mee van de metaalfabriek waar hij werkte. Tegenwoordig is Huub Mikx edelsmid en heeft hij een atelier aan de C.T. Storkstraat. Sinds enkele jaren mag hij zich bovendien beeldend kunstenaar noemen. „Je hoeft de dingen niet allemaal in het klein te maken.”

Een vrolijk geklingel, afkomstig van 23 belletjes, laat Huub Mikx weten dat er een klant in zijn atelier is. „Dat zijn schapenbellen, gekocht op een markt in Turkije”, legt de edelsmid en beeldend kunstenaar uit. „Ik heb ze beluisterd en meegenomen, En nu hangen ze boven de deur”. Huub springt, slaat met zijn hand tegen de zelfgemaakte deurbel en laat alle 23 belletjes nogmaals rinkelen. „Kom binnen.”

ACHTER DE TOONBANK
Serie over bijzondere winkels in Hengelo. Lees het volledige interview in De Twentsche Courant Tubantia/ editie Hengelo van dinsdag: een blik achter de toonbank bij Atelier Huub Mikx, aan de C.T. Storkstraat 31.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.