Volledig scherm
Archieffoto van Bart Wiegerinck uit 2014.

Auto in bruikleen om Hengelose statushouders te vervoeren

HENGELO - Menthol Hengelo krijgt een auto in bruikleen van garage Wiegerinck. De auto wordt gebruikt voor het vervoeren van statushouders.

Menthol Hengelo is een samenwerkingsorganisatie van Wijkracht en de gemeente Hengelo voor maatschappelijke begeleiding van statushouders. Wanneer vluchtelingen een huurcontract hebben getekend, moeten ze binnen twee weken het asielzoekerscentrum uit. In die veertien dagen moeten zij het nodige regelen, legt hoofd Personeel en Organisatie Peter Lage Venterink van de gemeente Hengelo uit.

Binnen Hengelo
Hij geeft aan dat de auto binnen Hengelo wordt ingezet. „Bijvoorbeeld als een statushouder naar de woningbouwvereniging of de winkel moet en er op eigen gelegenheid niet kan komen. Er worden dit jaar 206 statushouders gehuisvest in Hengelo en dat zorgt voor het nodige werk. Dus we zoeken altijd naar initiatieven die daarbij kunnen helpen.”

Welkome hulp
Carry van der Putte van Menthol Hengelo geeft aan dat de organisatie de auto goed kan gebruiken. „Alle hulp is welkom. Niet iedereen bij ons beschikt over een auto.” Hij vertelt dat veel statushouders nog niet hebben leren fietsen, laat staan de weg kennen in Hengelo. De auto wordt daarom gereden door een medewerker dan wel vrijwilliger van Menthol Hengelo.

Gemeente
Lage Venterink geeft aan dat de auto in eerste instantie voor een half jaar gebruikt mag worden. De gemeente Hengelo neemt de wegenbelasting, verzekering en brandstof voor haar rekening. Bart Wiegerinck van het autodealerbedrijf overhandigt woensdag de sleutels aan Menthol Hengelo. De auto wordt vanaf donderdag in gebruik genomen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.