Volledig scherm
Archieffoto van de werkzaamheden aan de Torenlaan in augustus 2015.

Automobilist zorgt nog steeds voor verdrukking op Hengelose Torenlaan

HENGELO - De snelheid van gemotoriseerd verkeer op de Torenlaan is gedaald, maar er zijn toch nog regelmatig onveilige situaties voor fietsers. Sommige automobilisten gedragen zich namelijk nog altijd te gehaast, stelt het college van B en W.


Zeven wegversmallingen in de Torenlaan, een aangepast plateau ter hoogte van sportpark Slangenbeek en een duidelijkere markering dat er slechts 60 kilometer per uur mag worden gereden: die maatregelen trof de gemeenteraad vorig jaar augustus om de verkeersveiligheid voor de Torenlaan te verbeteren.

Haast
Ondanks een afgenomen snelheid bij automobilisten en minder waargenomen overtredingen, zorgt het haastige gedrag van de automobilisten nog steeds voor verdrukking bij fietsers, zowel voor als na een wegversmalling. Auto’s willen soms snel door een versmalling rijden en moeten daarom uitwijken vanwege een tegenliggende fietser. De kwestie doet zich met name voor op drukke momenten, zoals in de spits.

Maatregelen
De gemeenteraad trof de maatregelen voor de Torenlaan vanwege een dodelijk ongeval in juli 2014, waarbij een fietser werd aangereden door een auto. Vorig jaar maart raakte een bromfietser gewond, eveneens na een aanrijding met een auto.

Suggesties
Er waren geen nieuwe ongelukken sinds het invoeren van de maatregelen, maar toch draagt het college enkele suggesties aan om de huidige situatie nog te verbeteren. Verlengde stroken voor de fietser naast de versmallingen, het instellen van voorrang ter hoogte van de versmallingen en een handhaving op onveilig gedrag van automobilisten worden als ideëen geopperd. Het college blijft de Torenlaan dan ook monitoren.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.