In Hengelo worden sinds afgelopen zondag tijdelijk 100 vluchtelingen opgevangen in een bedrijfshal. De stroom vluchtelingen vereist meer vrijwilligers voor de AZC’s in Hengelo en Almelo.
Volledig scherm
In Hengelo worden sinds afgelopen zondag tijdelijk 100 vluchtelingen opgevangen in een bedrijfshal. De stroom vluchtelingen vereist meer vrijwilligers voor de AZC’s in Hengelo en Almelo. © VINCENT JANNINK

Azc’s in Hengelo en Almelo zitten te springen om meer vrijwilligers door opvangcrisis vluchtelingen: ‘Nu is het moment’

ALMELO/HENGELO -  VluchtelingenWerk Oost Nederland is dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Voor de asielzoekerscentra (azc's) in Hengelo, Almelo en Hardenberg zijn wel 50 nieuwe krachten nodig die de vluchtelingen kunnen helpen. Lenie van Goor, regiomanager asiel, licht toe.

  1. Hengelose Partij van de Oproerkraaiers: hinderlijke bromvliegen op het pleisterwerk van de raadszaal
    PREMIUM
    column

    Hengelose Partij van de Oproer­kraai­ers: hinderlij­ke bromvlie­gen op het pleister­werk van de raadszaal

    HENGELO - Dat de jonge fractievoorzitter Mitchell Boers van de VVD dit moest zeggen tegen oudere raadsleden. „Er wordt te veel op de man gespeeld. Dat irriteert me. Laten we de stad beter maken, ieder met zijn eigen inzichten”, zei Boers. Je hebt gelijk Mitchell. Je zit in de gemeenteraad om van betekenis te zijn voor de stad, niet om elkaar in de haren te vliegen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.