Volledig scherm
Thierry Baudet met zijn aanstaande, Davide Heijmans, tijdens Prinsjesdag 2019. © BSR Agency/Patrick van Katwijk

Baudetjes niet naar Hengelo, maar Davide vergelijkt zichzelf met Maxima

HENGELO - Een tijdje terug ging er een gerucht door Hengelo: Thierry Baudet (37) en zijn verloofde Davide Heijmans (24) zouden een huis hebben gekocht aan de Bornsestraat. Een blik in het Kadaster zorgde er voor dat het gerucht een gerucht bleef.

Maar zo heel gek was de gedachte niet dat het stel voor een stek in de provincie zou kiezen. Want de voordeur van Baudets pandje aan de gracht bekladden met roze verf, zoals de dames van het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front in 2017 deden, dat doen ze in Hengelo niet. De daad moest worden gezien ‘als teken van anarchistisch vrouwenverzet tegen Baudets seksime en racisme’, lieten de dames naderhand op internet weten.

Huisje op het platteland

Maar Baudet is volgens zijn aanstaande juist erg lief. En hij is in zijn opvattingen over relaties juist progressief, vertelde hij zelf. Thierry droomt van een huisje op het platteland en een vrouw die aan het werk is, vertrouwde hij Story’s concurrent Privé een tijdje terug toe. „Waar ik overdag bouillon aan het trekken ben en een beetje schrijf, terwijl de kinderen op school zitten. Dat lijkt mij een prachtig huismannenbestaan.”

Hengelo sympathieke provinciestad

Snoezig en ontwapenend toch? Verhalen over een villa dan wel herenhuis aan de Bornsestraat in de sympathieke provinciestad Hengelo mogen dan vooralsnog niet waar zijn, in het weekblad Story laat freelance fotograaf Davide Heijmans wel haar licht schijnen over het aanstaande huwelijk en de kleine Baudetjes die daaruit moeten voortspruiten.

Nieuwe first lady?

„Als zijn carrière ook volgens plan verloopt, zou Thierry bij de volgende landelijke verkiezingen, die gepland staan in maart 2021, weleens als getrouwde man gekozen kunnen worden tot minister-president van ons land”, noteert Story. Rob Jetten (D66) mag dan een hartverzakking krijgen bij die gedachte en Jesse Klaver (GroenLinks) van schrik in zijn eikeltjespyjama van de canapé rollen, Story ziet Davide al als ‘first lady’. Zelf ontbreekt het de Hengelose ook niet aan zelfvertrouwen: ,,Het zou mooi zijn als Thierry minister-president wordt en ik hem dan mag ondersteunen. Dan hebben we naast Máxima eindelijk nóg een vrouw om naar te kijken. Maar ik word niet voorbereid op een eventuele rol als first lady. Ik ben daar ook niet mee bezig. Ik zie wel hoe het loopt.”

Davide is er in Story duidelijk over: „Ja, ik wil kinderen met Thierry. Natuurlijk. Het is niet zo dat mijn carrière voorrang heeft. Familie is voor mij het allerbelangrijkste.” Kortom, Thierry hoeft van haar helemaal geen huisman te worden in een huisje op het platteland. Baudets fanatiekste tegenstanders, Jetten en Klaver, zijn nog lang niet van hem af.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.