Volledig scherm
de gestolen auto © 't Lansink

Bestelauto Hengelose sterrenkok gestolen

HENGELO - De sous-chef zag ’m nog net het hotelterrein in hartje Tuindorp af rijden en een buurvrouw werd bijna van de sokken gereden. Een onbekende autodief is er woensdagavond met de Fiat Doblo van het Hengelose toprestaurant Hotel ’t Lansink vandoor gegaan. Uit kentekenwaarneming bleek de bestelwagen al snel de grens met Duitsland te zijn gepasseerd.

,,Heel vervelend allemaal”, zegt Richard van den Hoeven, die samen met sterrenkok Lars van Galen eigenaar van het met een Michelinster bekroonde ’t Lansink is, ,,zeker omdat hij van ons eigen terrein is gestolen. Nee, de sleutels zaten er niet in en verder lagen er ook geen spullen van waarde meer in, maar hier zit je niet op te wachten.” 

Facebook

 Van Galen plaatste woensdag snel een foto van het gestolen voertuig op Facebook. ,,Meerdere mensen hebben ons gemeld dat ze 'm hebben gezien. Hij valt nogal op, met die naam er op.  DeGusteau is de overkoepelende naam van al onze activiteiten”, zegt van den Hoeven, ,,we hebben gelukkig meer auto's, maar dit is wel een hele makkelijke om van alles mee te vervoeren.” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.