Volledig scherm
© ANP Kippa

Bidden voor bescherming
van bezoekers Derek Ogilvie

HENGELO/DRACHTEN - Het echtpaar Miedema uit Drachten roept op tot gebed om bezoekers van het populaire tv-medium Derek Ogilvie te beschermen. Deze Brit houdt zaterdag een seance in het Hengelose Rabotheater. ,,Het mooiste zou zijn als hij daar van afziet'', zegt Fonger Miedema (54).

De Fries, die in zijn dagelijkse werk het milieu en de veiligheid bij bandenfabriek Dunlop checkt, roept de leden van Twentse kerkgemeenschappen op gezamenlijk de handen te vouwen om satan te bestrijden en de Heer om kracht te vragen.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling al biddend de toegangsdeur voor Derek's Dutch Tour te blokkeren,  verklaart hij. Dat mag ook vanaf de zijkant van het theater of binnenskamers, legt Miedema uit. Hij weet nog niet of hij zelf lijfelijk in Hengelo present is; gebed overbrugt tenslotte iedere afstand. ,,We roepen niet op tot een protestmars, maar willen duidelijk maken dat seances als deze gevaarlijk zijn. Met het oproepen van geesten van dode mensen verkoop je je zielenleven'', stelt de bevlogen christen.

De occulte sessies kunnen gezondheidsklachten opleveren, geestelijk en fysiek, waarschuwt hij. Er wordt ook voor Ogilvie gebeden. ,,Hij heeft misschien een gave, maar gebruikt die niet goed.'' Het medium blies eerder, in Assen, een seance af, volgens Miedema door aanhoudend bidden. ,,We vragen de Heer om steun.''

De sessie moet om 20.00 uur beginnen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.