Volledig scherm
Eind dit jaar stoppen waarschijnlijk de eerste treinen bij het ziekenhuis in Hengelo.

Bouw station Gezondheidspark in volle gang

HENGELO - De bouw van het nieuwe NS-station Hengelo Gezondheidspark is in volle gang. De spoorsloot langs de spoorlijn naar Delden wordt verlegd en een vijver uitgediept. De onbewaakte overweg tussen de Aletta Jacobslaan en de Magdalenalaan is afgesloten tot het eind van dit jaar afgesloten. Hier komt een beveiligde overweg voor fietsers en voetgangers.

In juni begint de bouw van het ruim honderd meter lange perron vlak bij het Gezondheidspark. Spoorbeheerder ProRail heeft inmiddels de nieuwe naam van het station bekendgemaakt: station Hengelo Gezondheidspark. Als alles een beetje meezit stoppen nog voor het eind van het jaar de eerste treinen bij dit nieuwe station. De aanleg van het station kost ongeveer 4,7 miljoen euro.

Station Hengelo Gezondheidspark ligt in het traject Hengelo - Delden van de lijn Oldenzaal - Zutphen. Het station komt ongeveer op dezelfde plaats waar tot 1936 de halte Tuindorp-Nijverheid lag, tussen de Brugginksweg en de Geerdinksweg. Hierdoor krijgen de wijk ten zuiden (de Nijverheid) en het ziekenhuis ten noorden (ZGT Hengelo) van het nieuwe station een betere aansluiting op het openbaar vervoer.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.