Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Dames van Tubantia Hengelo en Colmschate met elkaar op de vuist

HENGELO - De voetbalwedstrijd tussen de meisjeselftallen van de Hengelose voetbalvereniging Tubantia en van SV Colmschate ’33 is zaterdagmiddag gestaakt. Speelsters van de meisjes onder 19 jaar teams zijn met elkaar op de vuist gegaan. 

Volgens de geruchten zouden ook ouders zich in het strijdgewoel hebben gemengd. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de Hengeloërs.

De precieze aanleiding van het opstootje is onduidelijk. Er zouden behoorlijke klappen door de meisjes zijn uitgedeeld. Een woordvoerster van de politie bevestigt dat agenten zaterdagmiddag poolshoogte hebben genomen op het Tubantia-sportpark aan de Verlengde Polluxweg. Volgens de zegsvrouw is de voetbalruzie gesust. Er zijn geen aangiften door betrokkenen gedaan, meldt de voorlichtster.

Ins en outs

Voorzitter Gerard ter Hedde van HVV Tubantia weet dat de meisjeswedstrijd is gestaakt, zegt hij desgevraagd. ,,Maar mijn informatie over wat er precies is gebeurd is te summier om hier iets zinnigs over te zeggen. Ik ken niet alle ins en outs, ik ben zaterdag niet op het park geweest.’’

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.