Marianne en Cees Mulder ontvluchtten Marokko in de camper. 4000 km verder zijn ze weer veilig thuis in Hengelo. Zij is 75 en rijdt alles alleen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne en Cees Mulder ontvluchtten Marokko in de camper. 4000 km verder zijn ze weer veilig thuis in Hengelo. Zij is 75 en rijdt alles alleen. © Lars Smook

De 3800 kilometer lange spooktocht van Marianne (75) uit Hengelo: ‘Ik kon niet eens meer janken’

HENGELO Marianne en Cees Mulder hoopten het virus aan zich voorbij te kunnen laten gaan. In Marokko, in hun eigen camper, kon weinig hen deren. Dachten ze. Maar toen ook daar de straten stiller werden en de camping op slot ging, keerden ze spoorslags huiswaarts. In vijf dagen tijd legde de 75-jarige Marianne ruim 3800 kilometer af, dwars door coronagebied. „Een spooktocht”, noemt ze het. „Ik kon op een zeker moment niet eens meer janken.”

Marokko is het favoriete vakantieland van Cees en Marianne Mulder. Al jaren gaan ze elke winter zuidwaarts, Cees heeft Parkinson en kan niet tegen de kou. Marianne regelt en rijdt. „Het is zo’n prachtig land, Marokko, en de mensen zijn er zo vriendelijk. We worden er aan alle kanten geholpen, de gemeenschapszin zit er gewoon in. Je gaat echt terug naar de jaren vijftig. In Spanje ben ik wel een paar keer beroofd, in Marokko heb ik me nooit onveilig gevoeld.” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.