Volledig scherm
© Esther Rouwenhorst

Doop skatepark Hengelo valt in het (regen)water

HENGELO - De beoogde doop van skatepark Industrieplein in Hengelo is deze zaterdagmiddag grotendeels in het water gevallen. De pas geopende baan achter het station en voor poptempel Metropool was door de gestage motregen zo nat en glad, dat de meeste skaters het bedoelde wedstrijdjes niet aandurfden.

Jippe Ticheler (16) uit Lonneker en Sam Olde Benneker (18) uit Glanerbrug hadden de betonnen baan in Hengelo al eerder verkend. Het tweetal had zich op de wedstrijd verheugd. ,,De hele week waren de weerberichten goed. Dit is echt balen’’, vertelde Jippe, terwijl de motregen bleef neerkomen. De jonge Tukkers zijn zuinig op hun board. ,,Vocht is slecht voor het hout. Daardoor breekt een board sneller.’’ Een beetje ‘plank’ kost zeker 150 euro.

Enschede

Jippe en Sam overwogen hun skatevertier in Enschede te zoeken, op de houten indoorbaan in De Fabriek, de vroegere Polaroid. Volgens de twee kenners kan het nieuwe Hengelose skatepark de vergelijking met de eerdere ‘buitenbak’ tegenover het station in Enschede met glans doorstaan. ,,In Enschede is de leukste stunt weggehaald. Daar zijn nu een dj-tafel en schommels geplaatst.’’ Niet echt cool voor een beetje skater.

Tjeerd Derkink (41), mede-eigenaar van de Enschedese skatewinkel SBTG (Sabotage) en organisator van de officieuze opening van skatepark Industrieplein heeft nog overwogen de wedstrijden van zaterdag naar zondag te verplaatsen. ,,Maar dan wordt het nog slechter, compleet met onweersbuien. Het is jammer dat deze baan, door allerlei vertragingen, pas in oktober is geopend. Dan loop je een grotere kans op slecht weer.’’ 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.