Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTRA

Dramatische cijfers: Eenzaamheid groeit, ook in Twente

ENSCHEDE - De eenzaamheid in Twente groeit, vooral in de steden. Ook jongeren voelen zich steeds eenzamer. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM , aan de vooravond van de Week van de Eenzaamheid die vandaag in Enschede begint.

In Hengelo geeft maar liefst 47 procent van de volwassenen aan wel eens last te hebben van gevoelens van eenzaamheid. De stad heeft daarmee de hoogste score in de regio. Ernstige eenzaamheid is echter vooral een probleem in Enschede. Twaalf procent van alle inwoners van 19 jaar en ouder hoort hier tot deze categorie. Hengelo en Almelo scoren met respectievelijk 9 en 10 procent aanzienlijk lager.

  1. Oost-Nederland domineert pretpark-onderzoek: Hellendoorn en Slagharen in de top

    Oost-Nederland domineert pret­park-onderzoek: Hellen­doorn en Slagharen in de top

    Een walhalla voor kinderen. Dat is de regio Oost-Nederland volgens het zogenoemde ‘Dagattracties merkenonderzoek’ door merkadviseur Hendrik Beerda, dat bekijkt welke uitjes het goed doen onder jongeren. In de landelijke top 20 van attracties die jongeren het liefst bezoeken, staan acht attracties uit deze regio. Waarvan één uit Twente: Avonturenpark Hellendoorn haalt de top 20 nét wel. Slagharen staat op 9.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.