Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Martha Peressoni laat een foto zien van haar man, hij was de eerste Italiaan die bij Stork kwam werken. © Frans Nikkels

Eerste Italiaan bij Stork Hengelo had maagpijn van heimwee én boerenkool

HENGELO - Precies 150 jaar geleden werd Stork opgericht. Modelbouwer Walther Peressoni was de eerste Italiaanse werknemer. „Hij had in het begin maagpijn van heimwee en van de boerenkool.”

In de woonkamer van Martha Peressoni (89) hangt een grote foto van de jonge Walther Peressoni. Hij is ingespannen aan het werk als modelmaker in de gieterij van Stork. Het zal eind jaren 50, begin jaren 60 zijn geweest, schat echtgenote Martha Peressoni. „Walther was de allereerste Italiaanse werknemer van de fabriek. Ze waren gek met hem. Hij was goed in zijn werk.”

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.