Volledig scherm
© Herman Haverkate

Elfde Wolvecampprijs naar Sam Samiee

HENGELO - Sam Samiee (30) uit Enschede heeft  zaterdagmiddag de elfde Wolvecampprijs gewonnen. De prestigieuze prijs, vernoemd naar de Hengelose Cobra-kunstenaar Theo Wolvecamp, gaat daarmee voor het eerst naar een kunstenaar uit de regio.

Samiee, die ook gedeeltelijk in Berlijn woont, is oud-student en inmiddels ook docent op de AKI in Enschede. Zijn werk kreeg de voorkeur boven die van de twee andere genomineerden Frank Ammerlaan en Raquel van Havel.

De Wolvecampprijs is een van de grootste prijzen in Nederland op het gebied van de schilderkunst. Behalve een geldbedrag van 17.500 Euro, krijgt de winnaar een solo-expositie en nog eens 10.000 Euro voor een monografie.

De prijsuitreiking vond voor het eerst plaats in het ROC in Hengelo. Het werk van Samiee en de twee andere genomineerden is hier nog tien dagen lang te zien. Een jury onder voorzitterschap van Edwin Jacobs, directeur van de Dortmunder U, prees het werk van alle drie kunstenaars, maar gaf uiteindelijk unaniem de voorkeur aan Samiee. Cultuurwethouder Bas van Wakeren verrichtte de prijsuitreiking.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.