Volledig scherm
Trein van type flirt van Duitse Eurobahn © Keolis

Eurobahn trapt weer op de rem bij verbinding Hengelo - Bad Bentheim

BAD BENTHEIM - Nieuwe problemen bij Eurobahn, de vervoersmaatschappij die de verbinding van Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim exploiteert. De acht rijtuigen van Eurobahn die worden ingezet op deze lijn kampen met technische storingen, deelde zusterbedrijf Keolis zaterdag mee.

,,Bij de laatste testen toonden de nieuwe rijtuigen afzonderlijke storingen bij de omschakeling naar het Nederlandse stroomsysteem. Deze problemen traden op in Nederland”, zei een woordvoerder van Keolis tegen de Grafschafter Nachrichten. Eurobahn zou zondag moeten beginnen met de exploitatie van de spoorverbinding, die van Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim en eindbestemming Bielefeld voert. De treinen zouden op dit traject volgens planning ieder uur moeten rijden. Er is nog geen streep gezet door de startdatum. Keolis houdt “voor de zekerheid” wel bussen achter de hand voor het traject Hengelo-Bad Bentheim.

Vertragingen

Uitstel zou een volgende tegenvaller en een kleine afgang zijn voor Eurobahn en Keolis. Door vertragingen bij de toelating van de acht nieuwe treinstellen van het type Flirt en de aanvullende opleiding die Duitse machinisten moesten volgen om in Nederland te kunnen werken, werd de geplande vuurdoop van de grensoverschrijdende spoorverbinding al een maand verschoven.

Op het Duitse deel van het traject ging Eurobahn wel van start. Dat verliep allesbehalve rimpelloos. Reizigers op de deeltrajecten Schüttorf-Rheine en Rheine-Bad Bentheim werden geconfronteerd met vertragingen, uitvallende treinen, te weinig (zit)plekken, problemen met de betaling van de tickets en onderbezetting bij de machinisten. ,,Voor deze ongemakken kunnen we ons bij de reizigers slechts excuseren”, ging Keolis-directeur Thomas Görtzen door het stof. Voor ritten van de Grafschaft Bentheim naar Nederland geldt het zogeheten Niedersachsentarif. Om daarop aanspraak te kunnen maken moeten reizigers een speciaal ticket kopen. Op het Nederlandse deel van het traject kunnen ze gebruikmaken van hun OV-chipkaart.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.