Volledig scherm
Het Twickel College werd 28 februari officieel geopend. Het gebouw trekt veel nieuwe leerlingen. © Annina Romita

Groeispurt scholen Hengelo en Borne dankzij nieuwbouw

GrafiekHENGELO/HOF VAN TWENTE - De nieuwe gebouwen van Twickel Hengelo en Twickel Borne hebben een grote aantrekkingskracht. Beide scholen kunnen voor het nieuwe schooljaar flink wat nieuwe leerlingen verwelkomen.

Dat blijkt uit de aanmeldingen van nieuwe leerlingen voor het komende schooljaar in Hengelo, Borne en Delden. Dat Twickel Hengelo een nieuw gebouw heeft aan de Woolderesweg en in Borne aan de Welemanstraat alleen het geraamte bleef staan en verder een heel nieuw pand werd opgetrokken, heeft effect. Twickel Hengelo krijgt er komend schooljaar 252 bij, vorig jaar waren dat er 189. Borne groeit van 98 naar 184 aanmeldingen.

Directievoorzitter Henri Hammink van de Scholengroep Carmel Hengelo is een tevreden man. “Een pluim op de hoed van Borne en Hengelo. Waarbij ik wel hoop dat ouders en leerlingen niet alleen voor een schoolgebouw kiezen maar ook voor een school."

Het Montessori College heeft minder leerlingen dan verwacht binnengekregen: vorig jaar waren het er 370, nu zijn het er 238. “Je kon er op wachten dat het minder zou worden. Het zijn logische bewegingen. Je ziet de stijging die deze school vorig jaar had, nu terug bij Twickel”, aldus Charles Dams, bestuursvoorzitter van OSG Hengelo.

Andere scholen die aanzienlijk minder leerlingen krijgen, zijn het Gilde College en De Spindel. Redelijk stabiel blijven het Bataafs Lyceum, Lyceum De Grundel, Twickel Delden en het Avila College.

Bron: Martijn Bekhuis

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.