Volledig scherm
© Lars Velthuis

Hengelose basisschool De Hunenborg bestaat 50 jaar

HENGELO - Basisschool De Hunenborg aan de Harmsveldweg bestaat dit jaar 50 jaar. Dat wordt gevierd met ballonnen, een bank met vier mozaïeken tegels en een feestweek.

Maandag werd de feestweek geopend met 250 ballonnen. Elke leerling van De Hunenborg mocht er eentje de lucht insturen.

Mozaïek
Daarna was de onthulling van de bank met vier mozaïeken tegels. Deze zijn ontworpen door de leerlingen samen met kunstenares Ina van de Riet. Op de tegels staan vier elementen afgebeeld: aarde, vuur, zee en lucht. "Dat staat symbool voor de methodiek 'VierkeerWijzer' die op deze school gebruikt wordt, waarbij het talent en coöperatieve werkvormen van kinderen en leerkrachten centraal staan", aldus directrice Esther Wijnands.

Feest
Woensdag zijn er voor de leerlingen workshops dansen, tassen en kleding maken en hairdressing. Donderdag is er een gezamenlijk ontbijt en een bootcamp. Vrijdag wordt afgesloten met een reünie en een dansfeest voor ouders. Aanmelden voor de reünie is niet meer mogelijk.

Zomervakantie
Officieel bestaat de school pas 8 augustus 50 jaar. Omdat dit in de zomervakantie valt, is besloten om het jubileum aan het einde van het schooljaar te vieren.

Volledig scherm
© Lars Velthuis

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.