Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hengelose CDA'ers splitsen zich per direct af van fractie

HENGELO - De CDA 'ers Maureen Muller, Jan Vis en Koert van 't Hof splitsen zich per direct af van de fractie in de gemeenteraad en gaan verder in de raad als de groep Muller. Het besluit volgt na tal van verwikkelingen en onderling geruzie binnen het CDA Hengelo. De CDA-fractie houdt twee zetels over en het college van B en W verliest daarmee de meerderheid in de raad.

Een passage uit een zondag afgegeven verklaring luidt: "Dit mogelijke scenario deed intern al lange tijd de ronde. Interne onenigheid binnen het bestuur van het CDA Hengelo leidde in eerste instantie al tot de eliminatie van een aantal betrokken CDA- bestuurders. Nu was de fractie aan de beurt."

Eerlijkheid en fatsoen

In een aparte verklaring aan de commissarissen Gerard ter Ellen en Paul Hoogendoorn staat: "U had niets te verliezen gaf U aan. In onze ogen heeft U echter iets heel belangrijks verloren: Het CDA imago van eerlijkheid en fatsoen, en daarmee het respect en de waardering van veel CDA-ers en van de Hengelose gemeenschap."

Muller werd eerder geschrapt van de kandidatenlijst, Van 't Hof en Vis trokken zich terug.

  1. ‘Haatdragend’ boek van omstreden Turkse predikant valt in Twentse brievenbussen

    ‘Haatdragend’ boek van omstreden Turkse predikant valt in Twentse brievenbussen

    ENSCHEDE – Het omstreden boek ‘De verraderlijkheid en de wreedheid van de PKK’ is - nadat het eerder elders in het land opdook - dit weekend ook door tal van Twentse brievenbussen gevallen. In ieder geval in Enschede, Hengelo, Almelo en Haaksbergen maken mensen melding van het ongevraagd ontvangen van het 190 pagina’s tellende boek van de Turkse predikant Harun Yahya. De publicatie zou haatdragend zijn en zich uitspreken tegen zowel de Koerden als de evolutietheorie.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.