Honderden autoliefhebbers wijken uit van Plein Westermaat naar Vormerij in Borne

VideoBORNE - Ondernemers staken zaterdagmiddag een stokje voor geplande All Car Meet op Plein Westermaat in Hengelo, maar er wordt zaterdagavond toch gepronkt met wagens in Twente. De honderden belangstellenden hebben zich elders verzameld: bij de Vormerij in Borne.

De bijeenkomst is bedoeld om ervaringen over auto’s uit te wisselen, wagens te showen en ritjes te maken. Ondernemers waren echter niet blij met het evenement: „Het Plein Westermaat is van particuliere eigenaren en niet van gemeente. Je kunt het vergelijken met het organiseren van jouw feestje bij de buurman. Wij hebben handhaving opdracht gegeven het Plein Westermaat voor deze zaterdagavond te sluiten voor jullie publiek”, schreven Van Werkhoven Vastgoed en Makelaars, namens de eigenaars van de winkels op Facebook.

Weggestuurd

Autofanaten die toch naar Plein Westermaat kwamen, werden door de politie weggestuurd. De belangstellenden gingen zonder problemen weg en kwamen bijeen op bij de Vormerij. Onder hen zijn ook veel Duitse bezoekers uit Emsland. Nederlandse bezoekers geven aan het jammer te vinden dat er geen locatie voor hen wordt aangewezen. ,,We krijgen iedere keer te horen waar het niet mag, maar krijgen ook niet te horen waar het wel mag.” De sfeer is vooralsnog gemoedelijk. 

All Car Meet
Volledig scherm
All Car Meet © Frank Timmers

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.