Volledig scherm
Het zogenoemde Kabouterhuisje aan het Hyacintenpad in Hengelo © Michel Hasselerharm

Kabouterhuisje Hengelo: van museum naar modelwoning

HENGELO - Twee jaar lang was het een minimuseum. Maar het zogenoemde kabouterhuisje aan het Hyacintenpad in Hengelo is nu omgetoverd in een modelwoning.

Stichting Erfgoed Hengelo beschouwt het bejaardenhuisje uit 1961 als een icoon van de wederopbouwarchitectuur. Sinds 2016 wordt het als een minimuseum opengesteld. Ingericht door het Rekkense museum Sfeer van Weleer in de stijl van de jaren zestig.

Strak

Maar de nostalgie is verdwenen. Strak en modern overheersen deze zaterdag, waarop het huisje in het kader van Monumentendag kan worden bezocht. De Hengelose meubelzaak Brok Interieur heeft de woning op verzoek van de stichting een volledige make-over gegeven. "Om Hengelo te laten zien hoe fijn je hier kunt wonen, maar vooral ook om het Welbions te laten zien", legt Netty Bakker namens Erfgoed Hengelo uit.

Toekomst

De woningcorporatie bezint zich momenteel op de toekomst van de 38 huisjes in de Bloemenbuurt, waarvan het kabouterhuisje er een is. De bedoeling is dat er in ieder geval een paar bewaard blijven.

Volledig scherm
Het interieur van het Kabouterhuisje is volledig gemoderniseerd. © Michel Hasselerharm

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.