Volledig scherm
Sfeerimpressie van een zeilschip. © Tubantia

Lions Club Hengelo geeft nu kamp wind in de zeilen

HENGELO - Het vakantie-zeilkamp van Stichting De Ruime Wind is voor zeker een jaar gered. De Lions Club Hengelo zegt, na een publicatie in deze krant, om maximaal 3000 euro voor komend jaar toe. Stichtingsvoorzitter Gerard ter Horst is tot tranen toe geroerd.

Bert Janssen

De Lions geven in principe een eenmalige bijdrage. ,,Zodat de stichtingsleden kunnen zoeken naar een langdurige oplossing’’, zegt voorzitter Robert Duinstee van de serviceclub. De Lions springen in het financiële gat dat dreigde te ontstaan na het afhaken van subsidiegever Menzis.

Bij voorzitter Ter Horst sprongen de tranen in de ogen toen hij van het genereuze aanbod hoorde. ,,Ik was helemaal geëmotioneerd. Ik had niet verwacht dat het verhaal in de krant dit teweeg zou brengen’’, reageert hij desgevraagd.

Portemonnee

Als de Lions-leden niet de portemonnee hadden getrokken, was het einde oefening voor het zeilkamp geweest, volgens Ter Horst. ,,Dan hadden we de stichting op kunnen doeken, na 36 jaar. We doen het voor kinderen die het niet breed hebben.’’

De stichting toog afgelopen zomer met vijftien jongeren uit Hengelo, vier uit Borne en twee uit Haaksbergen op kamp. Dat kost 245 euro per kind. De gemeenten Borne en Haaksbergen betalen die kostprijs. De gemeentelijke bijdrage van Hengelo is 50 euro per kind. De deelnemertjes betalen 30 euro eigen bijdrage. ,,Als een soort drempel’’, aldus Ter Horst.

In de maandelijkse meeting van de Lions kwam het bewuste krantenartikel maandag meteen ter sprake. ,,Qua timing had het niet beter gekund. We zagen het probleem’’, legt Duinstee uit. In recordtijd was de steun toegezegd. ,,Dit is er vrij snel doorheen gehamerd.’’ 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.