Volledig scherm
© Annina Romita

Man (74) uit Hengelo week de cel in voor stelen van krant

ALMELO/HENGELO - Hengeloër T. (74) moet een week naar de cel voor de diefstal van een zaterdageditie van deze krant. Politierechter Liesbeth Venekatte wees op het raffinement waarmee hij half februari bij Bruna in winkelcentrum Groot Driene handelde.

T. legde de krant in zijn supermarktkarretje en deed in de kiosk voorkomen alsof hij de krant bij Albert Heijn had betaald. Een medewerkster van de supermarkt tipte Bruna. Toen hij was betrapt, bekende hij de diefstal. 

Eenzaamheid

Hij wees op zijn eenzaamheid. Zonder de zaterdagkranten van Tubantia en De Telegraaf kwam hij naar eigen zeggen het weekend niet door.

De Hengeloër verscheen niet voor zijn strafzaak. Behalve de week celtraf legde rechter Venekatte ook een week voorwaardelijk op. ,,Dit moet hij voelen.’’ Officier van justitie Merle Jannink eiste twee weken voorwaardelijk.

Vaker betrapt

T. is vaker betrapt op winkeldiefstallen, onder andere bij Ikea. In 2014 werd hij veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, maar die volbracht hij niet. Hij moest toen 20 dagen zitten. 

Ook in 2018 kreeg T. een taakstraf opgelegd. ,,Dit was zeker niet de eerste keer’’, aldus de aanklaagster. Door de eerdere veroordelingen kon zij geen taakstraf meer eisen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.