Volledig scherm
© ANP

Man gegijzeld en bedreigd met vuurwapen in Hengelo, dader voortvluchtig

HENGELO - Een man is zaterdagavond rond half zeven gegijzeld nadat hij boodschappen ging doen in Hengelo. De politie is op zoek naar de nog voortvluchtige dader.

Het slachtoffer wilde na zijn bezoek aan de supermarkt aan de Mérodestraat in zijn rode Mazda CX-3 wegrijden, toen er aan de passagierszijde ineens een onbekende man bij hem instapte. Hij bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en dwong hem weg te rijden richting de P.C. Hooftlaan. Vervolgens is er rondgereden in de wijk Groot-Driene, in ieder geval in de omgeving van de P.C. Hooftlaan / Brederostraat / Reviusstraat. Ook waren er tussendoor meerdere stops. Bij een van de stops ontstond een worsteling tussen de aangever en de dader, maar daarna reden ze verder.

Signalement

De verdachte besloot uiteindelijk de benen te nemen. Hij vluchtte vermoedelijk op de Reviusstraat, vlak voor de kruising met de Laan van Driene. De dader is mogelijk van Antilliaanse afkomst en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en droeg een donkere broek en een zwarte capuchon met daaronder mogelijk een pet. De man spreekt goed Nederlands met een accent. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.