Volledig scherm

Ontmoetingsplek voor Hengelose binnenstad geopend

HENGELO - Een betere, compacte binnenstad met meer levendigheid en minder leegstand. Dat blijkt nog niet zo makkelijk te realiseren in Hengelo. De vrije inloopplek Stadswerkplaats074 wil daar aan bijdragen. Maandag werden de deuren geopend aan het Schouwburgplein 2.

Irvin Barnard, voorzitter van Stichting Centrummanagement Hengelo, spreekt van een plaats waar Hengelose winkeliers, horeca, vastgoedeigenaren, gemeente en inwoners zich verenigen en samenwerken aan concrete vraagstukken in de binnenstad. Het is een initiatief van een uitvoeringsorganisatie, bestaande uit de gemeente, Stichting Centrummanagement Hengelo, Bureau Hengelo, TriMotion, Welbions, Vereniging Commercieel Onroerend Goed Eigenaren Hengelo en Rabobank.

Ideaal beeld
De Stadswerkplaats074 moet volgens Barnard een mengelmoes van verschillende partijen worden, die samen kennis en middelen inzetten om de binnenstad toekomstbestendig te maken. Praktische haalbaarheid en een snelle uitvoering noemt hij als belangrijke pijlers.

„Mensen met een goed idee voor de binnenstad kunnen langskomen. De Stadswerkplaats 074 helpt je met zoeken naar de juiste personen voor de uitvoering. Maar als het alleen bij een goed idee blijft, is dat natuurlijk ook al mooi meegenomen.”

Vaste tijden
„Het idee is om op vaste tijden vaste partijen langs te laten komen. Zo weten mensen wanneer ze bijvoorbeeld iemand van de gemeente kunnen treffen. Maar spontaan binnenlopen kan altijd.”

De Stadswerkplaats074 is maandag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 17.30 uur.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.