Volledig scherm
Prins Gert (Kampjes) samen met zijn prinses Shirley (Posthumus) en adjudant Tycho (Nuis) van H.V.C. de Noorkermennekes uit Hengelo © De Noorkermennekes

Prins Gert en prinses Shirley regeren de Noorkermennekes in Hengelo

HENGELO In discotheek Vios presenteerden prins Gert Kampjes, prinses Shirley Posthumus en adjudant Tycho Nuis zich vrijdagavond als de nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging De Noorkermennekes. 

Op 11 november 1961 is H.C.V. de Noorkermennekes opgericht. Voor de kersverse prins is dit ook een bijzondere datum, 58 jaar geleden werd op diezelfde datum Gert geboren. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Defensie als luchtmacht militair en vind hij het geweldig om tot grote hoogtes te stijgen, door met een parachute uit een vliegtuig te springen.

Foto's maken

Door zijn zoon Daniel die al meerdere jaren lid is van de raad van elf raakte Gert steeds meer betrokken bij de vereniging. Foto’s maken vind hij geweldig en gaat ook regelmatig mee naar uittredens om prachtige plaatjes te schieten.

Prinses Shirley (26) geboren in Hengelo en vele jaren actief binnen de vereniging woont sinds kort met haar vriend in Delden. Zij is op 11-jarige leeftijd begonnen als dansmarietje bij de middengroep. Na vele jaren danservaring opgedaan te hebben, danst zij nu bij de Showgroep en geeft zij met veel plezier training aan de Gardegroep samen met haar zus. In het dagelijks leven werkt Shirley als administratief medewerkster bij een notariskantoor in Hengelo.

Licht en geluid

Als je licht en geluid zegt binnen de vereniging dan zegt iedereen ’Tycho', de nieuwe adjudant is in het dagelijkse leven werkzaam bij HPPL en heeft zelf een eigen bedrijf Release verhuur. Vriendin Willemijn was al actief binnen de vereniging waardoor Tycho (32) niet achter kon blijven en voor de feestavonden al gauw het licht en geluid ging verzorgen.

Motto

Met elkaar en voor elkaar vinden zij erg belangrijk en daarom lopen zij dit jaar voorop in de polonaise met hun motto: ‘Van Glanerbrug tot Delden moet heel Twente het ontgelden, met z’n allen onder één parachute, trekken wij er dit carnaval op uut.’

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.