Volledig scherm

ROC-leerlingen ontvangen diploma bij Hengelose ponystal

HENGELO - Stralende gezichten bij de geslaagde leerlingen Facilitaire Dienstverlening niveau 1 van ROC van Twente. Gisteren ontvingen ze in het bijzijn van vrienden en familie hun diploma bij stichting en ponystal ’t Geerdink aan de Van Alphenstraat.

Daar liepen ze het afgelopen jaar drie dagen per week stage. Dieren verzorgen op het terrein, het onderhouden van de tuin en bejaarden uit de buurt helpen met boodschappen doen, het kwam allemaal langs. Verder kregen de leerlingen een dag in de week les op het ROC van Twente.

Structuur
Stagebegeleider Ferry Dragtstra kan een glimlach niet onderdrukken. „Deze leerlingen komen van ver. Sommigen van hen waren al jaren niet naar school geweest. Hadden zelf of in hun omgeving veel problemen. En kenden weinig structuur. De meesten horen al hun hele leven dat ze niets kunnen. Op een gegeven moment gaan ze dat zelf geloven. Dat raakt me.”

Samenwerken
De uitspraak ‘ik kan het niet’ was dan ook verboden op het terrein. „Hoe moeilijk of vervelend ze iets soms vonden, ze moesten het altijd proberen. Toch botste het wel eens. Vooral als ze moesten samenwerken”, aldus Adri Harmsen, voorzitster van ’t Geerdink. Ook zij hielp mee met de begeleiding. „De meeste leerlingen waren vooral op zoek naar zichzelf. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, maar daar moesten ze zelf wel achter komen. Dit diploma bewijst dat ze genoeg in hun mars hebben.”

Eerste keer
Het was de eerste keer dat ’t Geerdink op zo’n manier samenwerkte met het ROC van Twente. De ponystal wil de samenwerking graag continueren. Maar of dat gaat lukken, is nog niet zeker.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.