De meeste lessen in het voortgezet onderwijs worden ook de rest van het schooljaar online gegeven. Vooral voor mentoruren, toetsen en enkele praktijkgerichte lessen, zoals gym, komen leerlingen in juni naar school.
Volledig scherm
PREMIUM
De meeste lessen in het voortgezet onderwijs worden ook de rest van het schooljaar online gegeven. Vooral voor mentoruren, toetsen en enkele praktijkgerichte lessen, zoals gym, komen leerlingen in juni naar school. © Emiel Muijderman

Scholen in Twente en Achterhoek gaan in juni ‘gewoon’ open

ENSCHEDE - Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Twente en de Achterhoek gaan, zoals het zich nu laat aanzien, vanaf 1 juni weer open. Maar dan vooral voor mentorlessen, om toetsen af te nemen en voor een enkele praktijkgerichte les.

Onderwijsbond Aob meldde deze week dat diverse scholen in Nederland pas na de zomervakantie weer beginnen met lessen in de klas. Die kiezen ervoor om de lessen online te blijven geven. Dat voedde het gerucht dat sommige scholen ook in juni dicht zouden blijven. Ook omdat ouders en docenten zich afvragen of die paar weken open zijn,opweegt tegen extra risico's voor de gezondheid.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.