Volledig scherm
© Guus Schoonewille

Schoppende beveiliger uit Hengelo is vergunning kwijt

DEN HAAG/HENGELO - Een Hengelose beveiliger die tijdens het uitgaan in Almelo een man tegen de grond heeft gewerkt en daarna heeft getrapt is zijn beveiligingsvergunning kwijt. Dit besliste de Raad van State waar de Hengeloër in hoger beroep is gegaan tegen de korpschef van de nationale politie. 

De Raad van State is het eens met de korpschef dat een beveiliger zich moet kunnen beheersen als er trammelant is, ook als dit zich voordoet in de privésfeer. Op 17 juli 2016 was de Hengeloër op stap in Almelo. Op het parkeerterrein van partycentrum Dolle Pret werd de zoon van de man uitgescholden. 

Paniekaanval

De beveiliger zegt dat ze werden aangevallen door meerdere personen. Hij vindt dat hij het als vader mocht opnemen voor zijn zoon en zegt ook dat hij in een paniekaanval heeft gehandeld. Dat had te maken met zijn toenmalige arbeidsongeschiktheid.

Dagvaarding

Op camerabeelden zag de politie dat de beveiliger een belager aanviel, tegen de grond werkte en hem schopte toen hij op de grond lag. Hij beroept zich er ook op dat het openbaar ministerie de dagvaarding heeft ingetrokken. Een nieuwe dagvaarding is nog niet uitgebracht voor het incident dat 2,5 jaar geleden plaatsvond. De Raad van State zegt hierover dat de verdenking jegens de Hengeloër nog steeds serieus is omdat hij nog kan worden gedagvaard.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.