Volledig scherm
Impressie Stadskerk Hengelo © Renzo Pavanello van BCT Architecten

Stadskerk Hengelo breidt uit

HENGELO - Eind vorig jaar veranderde de Pinkstergemeente Sion al haar naam naar Stadskerk Hengelo. Nu wil de gemeenschap nog verder moderniseren. Het gebouw aan de Goudenregenstraat wordt uitgebreid en gerenoveerd. 

De vorige naam voldeed niet meer aan de eisen, vertelt voorganger Joshua Wardenaar. „Christenen weten wat Sion betekent, maar buurtbewoners wisten dat niet altijd. Daarom wilden we het verduidelijken.”

Volle zaal

 Inmiddels groeit de kerk uit het jasje. Wardenaar: „In de hoofdzaal kunnen 100 mensen, na de verbouwing wordt dat 200.” Tegen alle trends in trekt de Stadskerk meer bezoekers. „We hebben nu ongeveer negentig volwassen leden. Als je voor het eerst in een nieuwe kerk binnenkomt dan trekt een volle zaal juist niet aan. Die mensen willen een onopvallend plekje achterin”, legt Wardenaar uit. 

Het nieuwe moderne gebouw moet buurtbewoners uitnodigen om eerder naar binnen te lopen. „We willen meer voor de buurt gaan betekenen.” Dat betekent dat de gemeenschap niet alleen diensten op zondag organiseert, maar ook doordeweeks activiteiten wil aanbieden.

Actiever

 „We worden een stuk actiever. Denk aan kookcursussen, waarvoor we de keuken verbouwen, en koffieochtenden.” De verbouwing is afgelopen woensdag begonnen. Naar verwachting is de renovatie in het eerste kwartaal van 2020 klaar. Diensten kunnen gewoon doorgaan. „Het kan zijn dat we een paar keer moeten uitwijken. ’t Genseler, de naastliggende school, heeft al aangeboden dat we hun kantine mogen gebruiken.”

Volledig scherm
Impressie Stadskerk Hengelo © Renzo Pavanello van BCT Architecten

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.