Volledig scherm
Foto Wim Goorhuis

Station FBK nog lang niet afgeschreven

HENGELO - Vier kuipstoeltjes en een overwoekerd perron herinneren aan de tijd dat station ‘Hengelo FBK Stadion’ bestond. Toch beschouwt de NS het op haar website nog steeds als officiële halte die bij een groot evenement weer als stop kan worden ingevoerd. Het klinkt de organisatie van de FBK-games als muziek in de oren.

Bij de FBK-games wordt overwogen met de NS om tafel te gaan zitten. Met als inzet om in 2013 gecombineerde tickets aan te bieden, waarmee bezoekers een trein- én een toegangskaartje krijgen. „Het gebeurt ook bij atletiekevenementen in andere steden, bijvoorbeeld Zurich”, aldus oud-directeur Fedde Zwanenburg. "De Zevenheuvelenloop kent die combi-tickets ook", voegt adjunct-directeur Jaap Bisschop toe.

Volgens Bisschop is in 2007 een poging om de halte weer open te krijgen, gestrand. Het FBK-station werd eind jaren tachtig geopend en slechts enkele jaren gebruikt omdat er te weinig reizigers kwamen. Mocht de halte opengaan, dan telt Hengelo vier stations: Centraal, Oost, Gezondheidspark (december) en FBK.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.