Top 2000 trekt veel nieuwe gezichten naar baptistenkerk Hengelo

VIDEOHENGELO - Er werd meegezongen met Robbie Williams’ 'Feel’ en met ‘Perfect’ van Ed Sheeran. Top Top 2000 kerkdienst van de Baptistengemeente Hengelo heeft zondagmorgen meer dan 150 bezoekers getrokken.  

De belangstelling voor de bijzondere bijeenkomst onder leiding van Dick Hoekman was zo groot, dat er stoelen bijgeplaatst moesten worden in de kerk aan de Oldenzaalsestraat. 

Air

Twaalf nummers waren er te horen, twee via YouTube, de rest live gespeeld en gezongen. Van het instrumentale Air (Ekseption) tot aan John Hiatts 'Have a little faith in me’, Abba’s 'Thank You for the music’ en 'Mooi’ van Marco Borsato.

Breed repertoire

Op het programma stonden ook twee kerkelijke liederen, die niet terug te vinden zijn in de Top 2000 van NPO Radio 2.  ,,Onze leden mochten ook ander repertoire opgeven, vandaar dat bij voorbeeld ‘Heer wees mijn gids’ ook de eindselectie heeft gehaald” , zegt kerkbestuurslid Harry Blenkers, ,,we wilden een zo breed en gevarieerd mogelijk programma bieden, voor zowel als oud.”

Nieuwe gezichten

Blenkers noemt de bijzondere bijeenkomst, die geen officiële eredienst was, voor herhaling vatbaar. ,,Het mooiste vond ik zelf, dat we hiermee behalve de bekende gezichten zoveel mensen in onze kerk hebben mogen ontvangen die we hier normaal gesproken niet zien. Dit verbindt heel veel groepen.” 

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.