Afghaan Osman Ferooz.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghaan Osman Ferooz. © Carlo ter Ellen DTCT

Twentse Afghanen kijken met afgrijzen en verdriet naar de terugkeer van de Taliban: ‘Alles voor niets?’

NIJVERDAL/HENGELO - De Taliban zijn terug in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Twentse Afghanen leven nu in wanhoop over hun achtergebleven familieleden. Maar er is ook verbijstering en boosheid dat Nederland en Amerika hun land in zo’n recordtijd hebben ‘opgegeven’. Twee vluchtelingen vertellen.

 1. Wethouder Pieter van Zwanenburg zwaait af: ‘Elke periode wel een dossier waarvan je denkt: had een ander dat niet kunnen doen?’
  PREMIUM

  Wethouder Pieter van Zwanenburg zwaait af: ‘Elke periode wel een dossier waarvan je denkt: had een ander dat niet kunnen doen?’

  GOOR - Een grote auto met chauffeur? Niet voor wethouder Pieter van Zwanenburg (63). Op de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Goor staat ‘gewoon’ een bescheiden Peugeot 108 geparkeerd. „Mijn vrouw heeft de gezinsauto mee, omdat daar de kinderzitjes voor de kleinkinderen in zitten. En voor mijn werk rijd ik toch alleen, dus ik heb helemaal geen grote auto nodig.”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.